rss
  • Adatlap - matrix


  • Név:
    Csak belépett felhasználóknak

    E-mail cím:
    Csak belépett felhasználóknak

    Nem:
    Csak belépett felhasználóknak

    Születési idő:
    0000-00-00

    Regisztráció időpontja:
    2008.03.31. 11:22

    Bemutatkozás:
    Csak belépett felhasználóknak

    Aláírás:


  • Cikkajánló

  • Őszibarack diéta

    %%kep1%%Az őszibarack diéta alatt fontos megfelelő mennyiségű mozgás! Az őszibarack szezonban természetesen lehetőleg friss őszibarackot, míg az ősszel vagy télen elkezdett fogyókúra alatt sem kell lemondani az őszibarackról, pótolhatjuk befőttel is, de víz alatt mossuk le a barackról a cukros levet és tároljuk külön a gyümölcsöt. Ahogy a mindennapokban is úgy a fogyókúra alatt is elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, hiszen a diéta alatt a szervezet méregtelenít amihez elengedhetetlen a folyadék.

  • Banánkúra

    %%kep1%%Tápanyagtartalma sem kevés, éppen ezért meglepő a japán diétaőrület: a banándiéta. A banánkúra egy oszakai gyógyszerész nevéhez fűződik. Nem igényel hatalmas erőfeszítéseket és szigorú szabályai sincsenek, mégis megszabadulhatunk vele jó néhány fölösleges kilótól. Elmélete roppant egyszerű: a napot banánnal kell indítani, és máris elkerültük azokat a csapdákat, amelybe általában beleesnek a fogyókúrázók, s amelyeknek köszönhetően aztán többet híznak vissza, mint amit sikerült keservesen leadniuk.

  • Étkezési trükkök, melyek segítik a fogyást!

    %%kep1%%Van néhány aranyszabály, amit érdemes betartani, ha meg akarunk szabadulni néhány kilótól. 1. Fókuszálj a zöldségekre! Ha főételre kerül sor, mindig a zöldséges köretet edd meg először! A zöldségek tele vannak rosttal és tápanyagokkal, amelyek telítenek, emellett pedig nem kell a napi zöldségbevitelen aggódnod, hiszen már túl vagy rajta ebédidőben. 2. Jól rágd meg az ételt! Tudtad, hogy ha lassan eszel, akár 30%-kal kevesebb ételt fogsz fogyasztani? Az agynak kb. 20 perce van szüksége ahhoz, hogy felismerje a jóllakottság érzését – ez idő alatt akár mértéktelenül is be lehet falatozni a legzsírosabb kajákból!

  • Zsíros úszógumiból formás - kocka - has?!

    %%kep1%%Sok nő küzd a de­rék­tá­jé­kon kiülő pár­nács­kák­kal, úszó­gu­mi­val. Te is kö­zé­jük tar­to­zol? Mu­tat­juk, ho­gyan sza­ba­dulj meg tőle! Manapság sok nő küzd deréktáji elhízással, angol kifejezéssel élve a "muffin top"-al. A nadrágból kibuggyanó zsírpárnácskáktól pedig mindenki szabadulni szeretne, mégpedig minél gyorsabban. Friss kutatások szerint a pufi csípő nemcsak esztétikai probléma, hanem komoly egészségügyi kockázat is lehet, hiszen jelentősen növeli például a szívinfarktus és a stroke esélyét. Nemcsak a csini külsőd miatt fontos, hogy minél előbb megszabadulj tőle.

  • Almaecet diéta

    %%kep1%%Az almaecet diéta egyik legnagyobb előnye a többi klasszikus fogyókúrával szemben, hogy nem kell szigorú étkezési szabályokat betartanunk. A kúra alatt semmilyen ételcsoport fogyasztása nem tiltott, ráadásul akár egy hónapon keresztül is folytathatjuk a diétát. Az egyetlen és legfontosabb szabály, hogy minden étkezés előtt el kell fogyasztani egy evőkanál almaecetet. Természetesen nem kell önmagában lenyelnünk, ugyanis nyugodtan elkeverhetjük egy pohár vízben is, de létezik már kapszulás változatban is, ha valamiért bántaná a gyomrunkat.

  • Hírajánló

  • Tippek és trükkök a sikeres fogyáshoz

    %%kep1%%Egyszerű, könnyen betartható ötletekkel észrevétlenül laposodik majd a hasunk. Kis odafigyeléssel a szigorú diéták és teljes önmegtartóztatás helyett szenvedés nélkül dobhatjuk le magunkról a plusz kilókat. Sokan drasztikus fogyókúrákba kezdenek, de az első és legfontosabb dolog, hogy mindenki szervezete más, mindenkinél más fogyókúra a hatásos. Így nem biztos, hogy ami a másiknak bevált az nekünk is befog. De van néhány praktika és apró trükk, amelyek megfogadásával gyorsabban elérhetjük a kívánt súlyt.

  • Miért kell kezelni az elhízást?

    %%kep1%%Minél inkább megnő az ember testtömege, annál több - sok esetben igen súlyos következménnyel járó - betegséggel találhatja magát szemben. Milyen szövődményei lehetnek a túlsúlynak? Sajnos a túlsúly által alattomos módon beteggé válik a szervezet. Legfőképpen a magas vérnyomás és a cukorbetegség a legveszélyesebb, ami az elhízott embert érheti. A túlsúly szépen és fokozatosan rombolja a szervezetet. Tenni kell az elhízás ellen, hiszen az elhízás lassan, de biztosan beteggé tesz. Helyes táplálkozás, mozgásban gazdag életmód jó irány a pozitív változáshoz.

  • A legjobb zsírégető mozgásformák

    %%kep1%%A fogyás mértéke egyénenként változó, és befolyásolja a nem, az életkor, a testsúly, az edzettségi állapot és az edzés intenzitása is. Kocogás: A kocogás ideális választás a fogyni vágyóknak. Akinek nincsenek szív- és érrendszeri vagy ízületi problémái, az nyugodtan kocoghat. A kocogás kevésbé emeli a pulzusszámot, mint az intenzív futás, viszont sokkal több energiát igényel, mint az egyszerű gyaloglás. Tae-bo: Ez a sportág is kiválóan alkalmas arra, hogy a fogyni vágyó gyorsan megszabaduljon a fölösleges kilóktól.

  • Ezekre a dolgokra figyeljünk a fogyókúra során

    %%kep1%%A nyár küszöbén egy kicsit mindenki szeretne jobb formába lendülni. A kedvenc ételeink helyettesíthetők másokkal. És a helyettesítés sokkal jobb megoldás, mint a teljes megvonás! Kicsi, ám hatékony lépések ezek. Például igyunk szódavizet a szénsavas üdítők helyett, vagy reggelire együnk zabpelyhet gyümölcsökkel a szokásos péksütemény helyett. Jegyezzük le egy füzetbe vagy a telefonunkba, hogy melyik nap mit eszünk. Így sokkal jobban oda fogunk figyelni arra, hogy mit és mennyit fogyasztunk.

  • Az egészséges táplálkozás legfontosabb szabályai

    %%kep1%%Minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket. Ne ragaszkodjunk a megszokotthoz, ízleljünk meg más ételeket is, kipróbálás után mondjunk csak véleményt, ne legyenek előítéleteink. A sokszínű, nem gyakran ismétlődő ételsorokat tartalmazó étrend önmagában komoly biztosítékot jelent arra, hogy minden szükséges tápanyagot megkap a szervezetünk. Együnk kevésbé zsíros ételeket: a főzéshez, sütéshez inkább margarint vagy olajat használjunk.

  • Apró ajánló