Nagyon fontos, hogy ne hagyjunk ki egyetlen étkezést sem, és mindig ugyanabban az időben együnk. Ha reggel nem vagyunk éhesek, akkor együnk kevesebbet, de ne hagyjuk ki a reggelit! Így elkerülhetjük a farkaséhséget, és nem esszük túl magunkat.

Vásárlásnál, főzésnél, és szedésnél figyeljünk az adagokra. Eleget, de ne túl sokat szedjünk étkezésnél, mert kutatások kimutatták, hogy ha kétszer akkora adagot eszünk, mint amennyire szükségünk lenne, akkor 35 százalékkal megnő a fogyasztásunk.
Bizonyos ételekből többet is lehet enni. A zöldségek és gyümölcsök például pont ilyenek. Kevés kalória, ám annál több tápanyag és rost van bennük. Ha lehet minden étkezésnél együnk zöldséget vagy gyümölcsöt. Ebédnél például ehetünk egy jó tányér zöldséglevest előétel gyanánt, és így már jóval kevesebbet fogunk enni a kalóriadúsabb második fogásból.