2024.04.15. - Anasztázia, Tas

Ezekre a dolgokra figyeljünk a fogyókúra során

Ezekre a dolgokra figyeljünk a fogyókúra során
Ezekre a dolgokra figyeljünk a fogyókúra soránA nyár küszöbén egy kicsit mindenki szeretne jobb formába lendülni. A kedvenc ételeink helyettesíthetők másokkal. És a helyettesítés sokkal jobb megoldás, mint a teljes megvonás! Kicsi, ám hatékony lépések ezek. Például igyunk szódavizet a szénsavas üdítők helyett, vagy reggelire együnk zabpelyhet gyümölcsökkel a szokásos péksütemény helyett. Jegyezzük le egy füzetbe vagy a telefonunkba, hogy melyik nap mit eszünk. Így sokkal jobban oda fogunk figyelni arra, hogy mit és mennyit fogyasztunk.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Amint elkezded írni a naplót, csökkenni fog a bevitt kalória mértéke.

Nagyon fontos, hogy ne hagyjunk ki egyetlen étkezést sem, és mindig ugyanabban az időben együnk. Ha reggel nem vagyunk éhesek, akkor együnk kevesebbet, de ne hagyjuk ki a reggelit! Így elkerülhetjük a farkaséhséget, és nem esszük túl magunkat.


Vásárlásnál, főzésnél, és szedésnél figyeljünk az adagokra. Eleget, de ne túl sokat szedjünk étkezésnél, mert kutatások kimutatták, hogy ha kétszer akkora adagot eszünk, mint amennyire szükségünk lenne, akkor 35 százalékkal megnő a fogyasztásunk.

Bizonyos ételekből többet is lehet enni. A zöldségek és gyümölcsök például pont ilyenek. Kevés kalória, ám annál több tápanyag és rost van bennük. Ha lehet minden étkezésnél együnk zöldséget vagy gyümölcsöt. Ebédnél például ehetünk egy jó tányér zöldséglevest előétel gyanánt, és így már jóval kevesebbet fogunk enni a kalóriadúsabb második fogásból.