Ha diétázol, akkor ezeket az ételeket ajánlott belevenni az étrendedbe! Chili: A chilipaprika csípősségét biztosító alapanyag, a kapszaicin felpörgeti az anyagcserét: a szervezetünkben lévő fehér zsírt barnává alakítja, elősegítve a fogyást. A fehér zsírsejtek tárolják az energiát, a barna zsírsejtek hőt fejlesztenek: elégetik a zsírt. Lencse: A lencse vitaminjai és ásványi anyagai elengedhetetlenek az anyagcsere szabályozásához. Stabilan tartja a vércukorszintet, megakadályozza a hirtelen jött éhségrohamokat, rosttartalma a cukor felesleges mértékű felszívódását gátolja.
Növényi fehérjeforrás, anélkül biztosítja az értékes tápanyagokat, hogy a szervezetnek felesleges zsírokat kellene felvennie.
Krumpli: Sok fogyókúrázó elutasítja a krumpli fogyasztását a magas glikémiás indexe miatt. A legújabb kutatások szerint azonban amennyiben az összes kalóriabevitelt csökkenti valaki, a krumplifogyasztás nem befolyásolja azt, hogy mennyit fog fogyni, főleg, ha egészséges módon készíti el. Egy közepes méretű krumpli csak 110 kalóriát tartalmaz, óriái a káliumtartalma, valamint C-vitamin szükségletünk felét biztosítja.
Tojás: A kutatók szerint a tojás fehérjetartalma eltelít, így például egy belőle készült reggeli után nem éhezünk meg olyan gyorsan. Az étvágyért felelős grelin hormon szintje ugyanis alacsonyabb lesz a szervezetünkben. Ráadásul a fehérje nem tartalmaz zsírt és szénhidrátot!
Forrás: www.femcafe.hu