3. Saláta – Hajlamos az étkezések során degeszre enni magát? Csökkentheti a kalóriabevitelt, ha étkezés előtt egy nagy adag salátát fogyaszt. Az alacsony kalóriatartalmú saláta által, ugyanis telítettségérzet alakul ki a gyomorban, így jóval kevesebbet fog a főételből enni. Mindemellett a saláta tele van C-és E- vitaminnal, folsavval, likopinnel, karotinoiddal, melyek mind segítik az immunrendszert a betegségekkel szemben vívott harcban.

4. Zöld tea – A zöld teában található karcsúsodást elősegítő anyag, a közhiedelemmel ellentétben nem a koffein, hanem a katekin nevű antioxidáns, mely gyorsítja az anyagcserét és a zsírégetést, valamint az úgynevezett rossz koleszterinszintet is (LDL).
5. Körte – Egy közepes méretű körtében kb. 6 gramm rost található, míg a második helyen álló almában csak 3 gramm, mely segíti a telítettségérzetet. Mindkettő úgynevezett pektin rostokat tartalmaz, mely csökkenti a vércukorszintet, így segít megelőzni az étkezések közötti nassolást.
6. Leves – Egy csésze csirke húsleves ugyanannyira csökkenti az étvágyat, mint egy szelet csirke. Kutatók szerint a legegyszerűbb leves is elnyomja az éhségérzetet, a jelenség magyarázata pedig az, hogy telítettségérzetet keltve becsapja az agyunkat.

7. Olívaolaj – Az olívaolajban található telítetlen zsírok felgyorsítják az anyagcserét és segít a zsírégetésben. Használja salátaöntetként, vagy mártogasson bele kenyeret!
8. Grapefruit – Étkezések előtt egy fél grapefruit vagy az abból készült gyümölcslé fogyasztása, jelentősen elősegíti a fogyást. A gyümölcs fitokemikáljai csökkentik az inzulinszintet, így a szervezet a bevitt kalóriát energiává alakítja zsírszövet helyett.

9. Fahéj – Naponta egy negyed teáskanálnyi fahéj fogyasztása nem csak a fogyást segíti, hanem csökkenti a vércukorszintet, koleszterinszintet, és a kettes típusú diabéteszben szenvedőknél a trigliceridszintet.
10. Ecetes ételek - Az ecetes ételek jól telítenek, illetve ellensúlyozza a vércukorszint emelkedést, mely a finomított szénhidrátok (fehér kenyér, sütemények, stb.) fogyasztása után megfigyelhető. Azért csak mértékkel, főleg, ha gyomorsavproblémái vannak!
11. Tofu - Étvágy elnyomó proteint tartalmaz, illetve telítettségérzetet biztosít.
12. Diófélék – Noha egy maréknyi belőlük 165 kalóriát tartalmaz, akik rendszeresen fogyasztanak belőlük, kevesebbet esznek a főétkezések során. Mindemellett gyorsítják az anyagcsere folyamatokat és értékes omega-3 zsírsavakat tartalmaznak. Ráadásul már napi 10 szem pekándió fogyasztása is, jelentősen csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

13. Magas rosttartalmú gabonafélék – Kutatások bizonyítják, hogy jelentősen csökkentheti az étvágyát, ha a reggelt egy tál magas rosttartalmú gabonapehellyel indítja.
14. Csípős pirospaprika – A chiliben és az erőspaprikában található capsaicin elnyomja az étvágyat, gyorsítja az anyagcserét.
