2024.06.20. - Rafael

Eperkúra

Eperkúra
EperkúraEzt a fogyókúrát azoknak ajánljuk, akik nem akarják radikálisan megváltoztatni étkezési szokásaikat, csupán egy kis megtisztulásra vágynak, illetve azoknak, akik maguk akarják eldönteni, hogy diétájuk mennyi ideig tartson. Az eperkúra lényege: a kúrát egytől három napig végezzük egy alkalommal. Hosszabb időtartamra csakis orvosi felügyelet mellett kezdhetünk bele! A módszer lényege szervezetünk megtisztítása, felfrissítése, méregtelenítése. Fontos, hogy betartsuk a kúra menetét, azaz készítsük elő szervezetünket az epernapokra.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Majd az egy-három napos tisztítókúra után szoktassuk magunkat ismét vissza a hagyományos táplálkozáshoz.

Az eperkúra eredménye:

- Súlycsökkenést, testsúly-karbantartást,
- Méregtelenítést, regenerálódást,
- Az emésztési zavarok csökkenését,
- A máj és az epe tehermentesítését,
- Az anyagcsere szabályozását,
- A bőrpanaszok enyhülését,
- Az ízületi betegségek tüneteinek gyengülését érhetjük el.

Feltételek, követelmények:

- A kifejezetten eperkúrás napok előtt két-három napig tartsunk burgo­nyadiétát, amikor reggelire müzlit eszünk, ebédre zöldséglevest és héjában főtt burgonyát friss zöldségekkel, vacsorára pedig szintén csak levest.
- A kúra napjain (ami legfeljebb három napot tartson!) 1-1,5 kg epret fogyasszunk.
- Ugyancsak ezeken a napolton igyunk meg 1 liter tejsavót.
- Mindennap fogyasszunk 2-2,5 liter folyadékot
ásványvizet, hígított gyümölcslevet, gyógyteát.
- A kúra végén ismét tartsunk két-három napos burgonyadiétát.


Egészséges táplálkozás étrend:

Reggel: Igyunk béltisztító gyógyvizet. Végezzünk könnyű testgyakorlatot, majd a zuhanyozás végén alkalmazzunk váltott, hideg-meleg zuhanyt. Apránként igyunk meg 0,5 liter tejsavót, és együnk 0,5 kg epret, ha jólesik, joghurttal.

Délelőtt: Fogyasszunk epret, gyógyteát, ásványvizet, tejsavót, amennyi jólesik.

Délben: Együnk zöldséglevest és egy tál epret. Ha időbeosztásunk engedi, sportoljunk, szaunázzunk vagy pihenjünk. (Ezért jó a méregtelenítő napot a hét végére vagy munkaszüneti napra tennünk.)

Délután: Fogyasszunk epret, gyógyteát, ásványvizet, tejsavót, amennyi jólesik.

Este: Ismét együnk epret, zöldséglevest vagy tejsavót. Lefekvéskor alkalmazzunk meleg vizes hasi pakolást. A jó meleg vízzel háromnegyedig megtöltött gumitömlőt törülközőbe csavarva helyezzük a májhoz a jobb bordaív fölé, és hagyjuk ott 20 percig.

Ezenkívül naponta egyszer, zuhanyozás előtt dörzsöljük át testünket szárazon egy erősebb kefével. A zuhanyozást ekkor is hideg-meleg váltott zuhannyal fejezzük be, amelyet legalább háromszor ismételjük meg, és hideggel fejezzük be.