Segítségével naponta fél kilótól is megszabadulhat. 1. nap, Ebéd: Káposztás csirkecomb: Szokásos módon meggrillezünk egy nem túl nagy (kb. 15 dkg), ízlés szerint fűszerezett csirkecombot. Megtisztítunk 30 dkg fejes káposztát és 1 fej hagymát, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát 1 teáskanál olajon megpároljuk, hozzáadunk 1 kiskanál paradicsompürét, majd belekeverjük a káposztát. Szerecsendióval, borssal, sóval fűszerezzük, 1 dl zöldséglevessel felöntjük, lefedve 15 percig pároljuk. A csirkecombbal fogyasztjuk. 350 kcal
Vacsora: Csirkemell lencsével
Jól megfűszerezzünk 10 dkg csirkemellfilét, és bevonatos serpenyőben, 1 teáskanál forró olajon jól körbepirítjuk. Megtisztítunk, felaprítunk 1 vékony szál póréhagymát, 10 dkg gombát, és 1 dl zöldséglevesben kicsit megpároljuk. Belekeverünk 5 dkg konzervlencsét (ha van, piros fajtát), és fedő alatt még további 8-10 percig pároljuk. A felszeletelt csirkehússal fogyasztjuk.
320 kcal
2. nap
Ebéd: Csirkecomb paradicsomos rizzsel
Felforralunk 1,5 dl paradicsomlevet sóval, borssal és babérlevéllel. Belefőzünk 5 dkg előfőzött barna rizst. Egy kicsontozott csirkecombot csíkokra vágunk, 1 teáskanál forró olajon megsütjük, gyrosfűszerrel ízesítjük. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk 1 fej finomra vágott hagymát és 2 gerezd fokhagymát, visszatesszük a húst, összeforgatjuk. A paradicsomos rizzsel és 2 evőkanálnyi, színes borssal megszórt joghurttal fogyasztjuk.
350 kcal
Vacsora: Csirkemell vegyes zöldséggel
Jól megfűszerezünk 15 dkg csirkemellfilét. Bevonatos serpenyőben, 1 teáskanál forró olajon körbesütjük, 1 dl csirkelevessel, lefedve, a húst puhára pároljuk. Összekeverünk 30 dkg konzervborsót, bébirépát, spárgát. Ízesítjük, 1 teáskanál forró olajon megforgatjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt húst, frissen vágott zöldfűszerrel megszórjuk és fogyasztjuk.
340 kcal
3. nap
Ebéd: Indiai rizses csirke
Megfőzünk 5 dkg vadrizs-rizs keveréket. Egy kicsontozott csirkecombot csíkokra vágunk. Lecsepegtetünk 2 őszibarackbefőttet, gerezdekre vágjuk. A levét 1 teáskanál étkezési keményítővel simára keverjük. A húst bevonatos serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gyümölcsöt, felöntjük a levével, ha kell, még kevés zöldséglével. Curryporral ízesítjük, 3 perc alatt összeforraljuk. A rizzsel fogyasztjuk.
355 kcal
Vacsora: Zöldséges-citromos csirkemell
Megtisztítunk, csíkokra vágunk 1 fej karalábét és 1 nagyobb sárgarépát. Meglocsoljuk 2 evőkanál zöldcitromlével, állni hagyjuk. 1,5 dl joghurtot elkeverünk 1 evőkanál sovány tejföllel, sóval, borssal. 15 dkg csirkemellfilét felszeletelünk, bevonatos serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. A zöldségekkel, a joghurttal és maréknyi friss csírával fogyasztjuk.
340 kcal