A leveseket ebédre és vacsorára ajánljuk reggelire pedig gyümölcsöt, kását, zabot együnk, ezeket mixelhetjük, variálhatjuk, fűszerekkel meggazdagíthatjuk az ízeket, és a napi 2 liter folyadék még mellette pluszba is igen csak javallt. Kiegészíthetjük a diétánkat, még zöld teával, Lapacho teával, de a mate és fehér tea is igen csak kiváló.

Ne nagyon használjunk sót, ételízesítőt, vegetát, de ha mégis vegyünk tartósítószer és színezék mentes bio ételízesítőt. Leveseinket gazdagon ízesítsük rengeteg fűszerrel. A habarást hagyjuk el, és a cukrozást is, mint például paradicsomlevesnél. Használhatunk viszont nyugodtan chilit, vagy Erős Pistát ételeinkbe, illetve gyömbért, és ha gyümölcslevesről van szó a fahéj is kiváló, ami amúgy pedig 'fogyókúrás' fűszer. Ugyanis a fahéj, gyömbér, és a chili is megmozgatja bélrendszerünket, mind a 'tüzes' fűszerek csoportjába tartozik, ezzel elősegítve anyagcserénk serkentését, és a sok folyadék, amit most beviszünk szervezetünkbe a levesek által szépen ki is mossa belőlünk a lerakódott salakanyagokat.
