2024.07.13. - Jenõ

A zöldséglevek segítenek csökkenteni az étvágyat

A zöldséglevek segítenek csökkenteni az étvágyat
A zöldséglevek segítenek csökkenteni az étvágyatHa naponta legalább egy alacsony nátriumtartalmú zöldséglevet elfogyasztunk, az segít a túlsúlyosoknak a fogyásban. Egy tanulmányból kiderült, hogy azok a felnőttek, akik az ellenőrzött kalóriatartalmú és szívbarát diétájuk részeként legalább 2,5 deci zöldséglevet is ittak, kb. 2 kg-ot fogytak 12 hét alatt, míg azok, akik hasonló étrenden éltek, de a zöldséglé nélkül, ugyanennyi idő alatt csak fél kg-tól szabadultak meg. A tanulmány egyik készítője elmondta a hogy a zöldséglé segít csökkenteni az étvágyat.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

A tanulmány mind a 81 résztvevője (majdnem a háromnegyedük nő) metabolikus szindrómában szenvedett. Ez egy többféle kockázati tényezőt magában foglaló állapot, melybe beletartozik a kiterjedt hasi zsírpárna, a magas vérnyomás, a magas vércukor- és koleszterinszint. Becslések szerint kb. 47 millió amerikai esetében áll fenn ez a kockázati kombináció, ami miatt nagyobb a cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulásának valószínűsége.


Továbbá találomra kiválasztották, hogy ki ne igyon alacsony nátrium-, magas káliumtartalmú zöldséglevet, és kik fogyasszanak ebből 1 vagy 2 pohárral 12 héten át naponta. A zöldséglevet fogyasztók – amellett, hogy többet fogytak a 12 hét alatt – gyakrabban tartották be az ajánlott napi 3-5 adag zöldség fogyasztását. Több C-vitamint és káliumot is fogyasztottak, miközben pedig csökkent a bevitt szénhidrát teljes mennyisége. A diéta és a testsúly a két legfontosabb megváltoztatható tényező a metabolikus szindróma kezelése során. A zöldséglé egy nagyon jó megoldás, és ezzel könnyebben pótolható a hiányosság.