2024.04.20. - Tivadar

Fogyókúra alatt érdemes ezekből az ételekből fogyasztani

Fogyókúra alatt érdemes ezekből az ételekből fogyasztani
Fogyókúra alatt érdemes ezekből az ételekből fogyasztaniHa diétázol, akkor ezeket az ételeket ajánlott belevenni az étrendedbe! Chili: A chilipaprika csípősségét biztosító alapanyag, a kapszaicin felpörgeti az anyagcserét: a szervezetünkben lévő fehér zsírt barnává alakítja, elősegítve a fogyást. A fehér zsírsejtek tárolják az energiát, a barna zsírsejtek hőt fejlesztenek: elégetik a zsírt. Lencse: A lencse vitaminjai és ásványi anyagai elengedhetetlenek az anyagcsere szabályozásához. Stabilan tartja a vércukorszintet, megakadályozza a hirtelen jött éhségrohamokat, rosttartalma a cukor felesleges mértékű felszívódását gátolja.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Növényi fehérjeforrás, anélkül biztosítja az értékes tápanyagokat, hogy a szervezetnek felesleges zsírokat kellene felvennie.


Krumpli: Sok fogyókúrázó elutasítja a krumpli fogyasztását a magas glikémiás indexe miatt. A legújabb kutatások szerint azonban amennyiben az összes kalóriabevitelt csökkenti valaki, a krumplifogyasztás nem befolyásolja azt, hogy mennyit fog fogyni, főleg, ha egészséges módon készíti el. Egy közepes méretű krumpli csak 110 kalóriát tartalmaz, óriái a káliumtartalma, valamint C-vitamin szükségletünk felét biztosítja.


Tojás: A kutatók szerint a tojás fehérjetartalma eltelít, így például egy belőle készült reggeli után nem éhezünk meg olyan gyorsan. Az étvágyért felelős grelin hormon szintje ugyanis alacsonyabb lesz a szervezetünkben. Ráadásul a fehérje nem tartalmaz zsírt és szénhidrátot!


Forrás: www.femcafe.hu